Logo
Print this page
Nationale Oldtimerdag verschoven naar 2022

Nationale Oldtimerdag verschoven naar 2022

36e editie Nationale Oldtimerdag verplaatst naar 2022

“We leven in een roerige, zelfs bizarre, tijd. De coronacrisis leert ons dat we moeten vechten tegen een onzichtbare en in ons leven ingrijpende vijand. Het lijkt er helaas op dat het nog enige tijd zal duren voordat we weer van een ‘normaal leven’ kunnen spreken.

Vol optimisme en met ontembaar enthousiasme hebben we de organisatie voor dit jaar opgepakt, maar….we willen en mogen deelnemers, bezoekers, vrijwilligers en juryleden niet aan een virusbesmetting blootstellen. Vanuit Haagse politieke kringen horen wij dat, indien het vaccineren volgens planning verloopt en de Britse variant kan worden beteugeld, er wellicht na 1 juli op beperkte schaal weer het een en ander plaats zou kunnen vinden. Bij een meeting met 400 deelnemende automobielen en jaarlijks gemiddeld 20.000 bezoekers (zonder gecontroleerde toegang) kunnen wij ons niet houden aan de huidige, landelijk voorgeschreven, veiligheidsmaatregelen. De Nationale Oldtimerdag zonder bezoekers is geen Nationale Oldtimerdag. Een Nationale Oldtimerdag met slechts een beperkt aantal deelnemers doet het karakter van de dag geweld aan. Als niet-commerciële organisatie willen wij tevens geen risicovolle financiële verplichtingen aangaan die de continuïteit van dit prachtige evenement in gevaar brengt. Dat noopt ons er toe de 36e editie van de Nationale Oldtimerdag opnieuw te annuleren en te verplaatsen. Een voor u en voor ons uitermate teleurstellend besluit. Het is niet het nieuws waar u op hoopte. Het is een kwestie van tijd en hoewel we dus wat langer moeten volhouden, kunnen we u nu al verzekeren dat de 36e editie krachtiger en aansprekender zal zijn dan ooit. Uw en ons verlangen wordt tot zondag 19 juni 2022 op de proef gesteld.

Maar…we zitten niet stil. Wij gaan u verrassen en op een speciale wijze op de hoogte houden van onze vorderingen ‘on the road to 2022’. Binnenkort krijgt u daar alle informatie over. Hopelijk is dat een troostvol vooruitzicht.

Wie kon het een jaar geleden voorspellen dat wij te maken zouden krijgen met onder meer een avondklok, horeca- en winkelsluitingen, teststraten, vaccinatievoorstellen, reisbeperkingen en een dringende oproep om vanuit huis te werken. Het vraagt uithoudingsvermogen om ons daar doorheen te vechten. Toch……ondanks alle restricties kunnen we veel nog wel: wandel- en fietstochten maken, werken vanachter de computer, etentjes organiseren voor thuisgasten, een privé autotocht uitzetten langs historische gebouwen in de eigen regio, de al lang voorgenomen restauratie van de oldtimer in gang zetten, het internet afstropen op zoek naar benodigde onderdelen, een fotoboek maken van eigen foto’s van een bezocht evenement, iedere zaterdag of zondag een koffieklets organiseren in de buitenlucht (op basis van beperkte uitnodiging) waarbij gasten hun oldtimer meenemen, alvast vakantiebestemmingen bekijken, een digitale kookcursus volgen, kortom: wees creatief, maak plannen, leef er naar toe en geniet er van.

Laten we vooral niet vergeten om in deze onrustige tijd vol onzekerheid elkaar te steunen, te bellen, een zoommeeting op te zetten, een videoboodschap te verzenden, een mailtje, kaartje of bloemetje te sturen. Even vragen hoe het met de ander gaat, met elkaar meeleven. Vorm van saamhorigheid. Wij hopen van harte dat u in deze tijd hoopvol, positief en vooral gezond blijft. Dan gaan wij elkaar zeker weer ontmoeten op de Nationale Oldtimerdag in 2022. Tot dan !”.

 

Namens de organisatiecommissie Nationale Oldtimerdag

Met vriendelijke groet,

William van der Meulen, voorzitter 

Powered by © Flevohost & De Nationale Oldtimerdag. Alle rechten voor behouden.